Malzemeler:
40 tane midye içi
10 adet çubuk şiş
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı:
Midye içleri temizlenip yıkandıktan sonra kurutulur. İçine tuz katılmış una iyice bulanır. Çubuk şişlere 5 er tane midye geçirilir ve sonra karbonatlı suya sokup çıkarılır. İçinde kızgın bir yağ olan tavada 4-5 dakika kadar pişirilir. (veya fazla yağlı sevmeyenler için fotoğrafta görüldüğü gibi bir miktar yağlanan ızgara üzerinde de pişirilebilir. )
40 tane midye içi
10 adet çubuk şiş
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı:
Midye içleri temizlenip yıkandıktan sonra kurutulur. İçine tuz katılmış una iyice bulanır. Çubuk şişlere 5 er tane midye geçirilir ve sonra karbonatlı suya sokup çıkarılır. İçinde kızgın bir yağ olan tavada 4-5 dakika kadar pişirilir. (veya fazla yağlı sevmeyenler için fotoğrafta görüldüğü gibi bir miktar yağlanan ızgara üzerinde de pişirilebilir. )
Yorumlar
Yorum Gönder