Domates Çorbası



Malzemeler


4 adet büyük domates,
1 yemek kaşığı un,
1 diş ince doğranmış sarımsak,
1 yemek kaşığı tereyağ (veya 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ)
Rendelenmiş kaşar peyniri
4 bardak su,
(İsteğe bağlı) 1 çay kaşığı pul biber,
Bir tutam karabiber
Tuz.



Hazırlanışı

Kabuklarını soyduğumuz domateslerin içlerindeki çekirdekleri ve üst kısmındaki yeşil yerini ayıkladıktan sonra doğruyoruz. Tenceremize 1,5 kaşık katı yağ veya yeterli miktarda sıvı yağ döküyoruz. İnce kıyılmış sarımsakları biraz pişirdikten sonra hazırladığımız domatesleri tenceremize döküyoruz. Domateslerimiz yumuşamaya başlayıncaya kadar yağ ile orta ateşte karıştırıyoruz. Daha sonra üstüne suyumuzu ekliyoruz. Malzememizi biraz karıştıktan sonra unumuzu ve pul biberimizi ekliyoruz. Malzemeyi blenderdan geçiriyoruz. Malzemenin iyice katı kalmayacak şekilde blenderdan geçtiğinden emin olduktan sonra 8-10 dk kadar çorbamızı arada karıştırarak pişiyoruz. Kaynamaya yakın bir zamanda karabiberimizi ve yeteri kadar tuzumuzu ekliyoruz. Çorbamız piştikten sonra kaselere boşaltıyoruz ve üstüne rendelenmiş kaşar peynirinden ekliyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar