Malzemeler
3 adet yumurta,
2 buçuk su bardağı un,
2 su bardağı süt,
1 çay kaşığı tuz,
Pişirmek için ayçiçekyağı veya tereyağ.
Hazırlanışı
İçi geniş bir kabın içine, sütümüzü ve unumuzu koyduktan sonra mikser ile un topaklanmayacak şekilde belli bir kıvama gelecek kadar karıştırıyoruz. İstenilen kıvamda koyuluğa geldikten sonra yumurtaları karışımımıza ekliyoruz. Malzemeyi iyice birbiriyle karıştırırken tuzumuzu ekliyoruz. Pişireceğimiz tavamızın yüzeyine az miktarda sıvı yağ döküyoruz.(Malzememizi tavaya yapıştırmayacak kadar olması yeterlidir.)Bir kepçe yardımıyla aldığımız malzemeyi tavamızın içine, ince kalınlıkta yayıyoruz. Her iki yüzeyinin de yanmamasına dikkat ederek krepimizi pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder