Malzemeler
1 adet yağı süzülmüş ton balığı konservesi,
2 adet orta boy domates,
1/2 çay bardağı haşlanmış mısır,
1 adet salatalık,
4-5 adet marul yaprağı,
4 dal maydanoz,
2 adet yeşil biber,
1 adet orta boy soğan,
1 adet haşlanmış yumurta,
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Domateslerimizi ve soğanımızı iri küpler şeklinde (doğradığımız soğan parçalarını 5 dakika suda beklettikten sonra süzüyoruz ); salatalığımızı yarım ay şeklinde, biberlerimizi ise halka şeklinde kesiyoruz. Marul yapraklarını iri olarak doğruyoruz.Ton balığını küçük küçük doğruyoruz (dilerseniz şerit şeklinde de kesebilir yada elle küçük parçalara ayırabilirsiniz). Bütün malzememizi geniş bir kaba aktarıyoruz.Yağımızı döküyoruz, tuzumuzu ekliyoruz. Son olarak haşladığımız yumurtayı ikiye bölerek salatamızın üstüne koyuyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder