Acılı Ezme



Malzemeler:

3 adet domates,
4 adet taze soğan,
3 adet yakacan yeşil biber,
1/4 yemek kaşığı biber salçası,
3 diş sarımsak,
1 küçük baş soğan,
4 dal maydanoz,
2 çay kaşığı tuz,
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kuru nane
İsteğe göre nar ekşisi veya 1/2 limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Domateslerin kabukları soyulur. Bir tezgahta yeşil soğan, yeşil biber, soğan, sarımsak ve maydanoz birlikte ince ince doğranır. Bir kapta salça, tuz, nane ve baharatlar karıştırılır. Sonra bütün malzeme servis tabağında toplanır ve güzelce karıştırılır. Daha sonra zeytinyağ eklenir.. Son olarak nar ekşisi veya limon ilave edilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Yorumlar