Adana Kebabı



Malzemeler:

     250 gr dana kıyma (sinirsiz)
     250 gr kuzu kıyma (sinirsiz)
     100gr kuyruk yağı (İsteğe göre)
     1 adet küçük baş soğan,
     1 diş sarımsak,
     1 çay kaşığı acı pul biber,
     1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber,
     1 yemek kaşığı sıvı yağ,
     Tuz,
   
Hazırlanışı:

    Kıymalar ve kuyruk yağı birbiriyle iyice karıştırılır. Soğan ve sarımsak muftak robotunda ince ayarda şekilde çekilir. Sonra baharat ve tuzla kıymaya eklenerek 15-20 dk kadar yoğrulur. Yumruk büyüklüğünde parçalar koparılır ve yassı bir şiş'e eller ıslatılarak, şekil verilerek takılır. 15-20dk kadar mangalda pişirilerek, pide, salata, meze,..vb. ile servis edilir. Afiyet olsun.
   

Yorumlar