Malzemeler:
250 gr dana kıyma (sinirsiz)
250 gr kuzu kıyma (sinirsiz)
100gr kuyruk yağı (İsteğe göre)
1 adet küçük baş soğan,
1 diş sarımsak,
1 çay kaşığı acı pul biber,
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz,
Hazırlanışı:
Kıymalar ve kuyruk yağı birbiriyle iyice karıştırılır. Soğan ve sarımsak muftak robotunda ince ayarda şekilde çekilir. Sonra baharat ve tuzla kıymaya eklenerek 15-20 dk kadar yoğrulur. Yumruk büyüklüğünde parçalar koparılır ve yassı bir şiş'e eller ıslatılarak, şekil verilerek takılır. 15-20dk kadar mangalda pişirilerek, pide, salata, meze,..vb. ile servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder