Malzemeler
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri,
100gr rendelenmiş bitter çikolata,
1/4 çay kaşığı tarçın.
Hazırlanışı
Bir tencerenin yarısına kadar su doldurulur ve kısık ateşte ocağın üstüne konur. Yanmaz ve erimez bir kapta el blendırı ile yumurtalar ve pudra şekeri ile 2 dk boyunca çırpılır. Sonra 2,5 su bardağı süt ilave edilerek 2 dk kadar çırpma işlemine devam edilir. Bu işlem bitince kap ocağın üstündeki tencerenin içine yerleştirilir. Ocağın ateşi ortaya alınır ve krema kıvamına gelen bu karışım kaynamaya yakın bir süreye kadar durmadan karıştırılır. Daha sonra ocağın altı kapatılır ve kap tencerenin içinden alınarak soğumaya bırakılır.
Başka bir kapta, ocak kısık ateşteyken yarım su bardağı sütün içinde rendelenmiş bitter çikolata eritilirken tarçın yavaş yavaş ilave edilir ve karıştırılır. Daha sonra krema ile çikolata birbiri ile karıştırılır. Malzemeler soğuyunca, buzdolabına konur. 2-3 saatte bir dolaptan çıkarılarak karıştırılır. Karışım dondurma kıvamına geldiğinde son kez 1,5 saat kadar buzluk kısmına koyulur. Sonra buzluktan çıkarılarak servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri,
100gr rendelenmiş bitter çikolata,
1/4 çay kaşığı tarçın.
Hazırlanışı
Bir tencerenin yarısına kadar su doldurulur ve kısık ateşte ocağın üstüne konur. Yanmaz ve erimez bir kapta el blendırı ile yumurtalar ve pudra şekeri ile 2 dk boyunca çırpılır. Sonra 2,5 su bardağı süt ilave edilerek 2 dk kadar çırpma işlemine devam edilir. Bu işlem bitince kap ocağın üstündeki tencerenin içine yerleştirilir. Ocağın ateşi ortaya alınır ve krema kıvamına gelen bu karışım kaynamaya yakın bir süreye kadar durmadan karıştırılır. Daha sonra ocağın altı kapatılır ve kap tencerenin içinden alınarak soğumaya bırakılır.
Başka bir kapta, ocak kısık ateşteyken yarım su bardağı sütün içinde rendelenmiş bitter çikolata eritilirken tarçın yavaş yavaş ilave edilir ve karıştırılır. Daha sonra krema ile çikolata birbiri ile karıştırılır. Malzemeler soğuyunca, buzdolabına konur. 2-3 saatte bir dolaptan çıkarılarak karıştırılır. Karışım dondurma kıvamına geldiğinde son kez 1,5 saat kadar buzluk kısmına koyulur. Sonra buzluktan çıkarılarak servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder