Çibörek

Malzemeler:

  500gr un,
  1 çorba kaşığı yoğurt,
  1 adet yumurta,
  1 su bardağı ılık su,
  1 çorba kaşığı sirke,
  2 çay kaşığı tuz,
  250gr yağsız kıyma,
  1 baş rendelenmiş soğan,
  1 çay bardağı su (iç harcını hazırlamak için)
  2-3 dal ince kıyılmış maydanoz,
  1 çay kaşığı pul biber,
  1/2 çay kaşığı karabiber,
  Kızartmak için bol miktarda sıvı yağ,


Hazırlanışı:

  Un, yumurta, sirke ve yoğurt bir kapta karıştırılırken, ılık su yavaş yavaş eklenerek yoğrulma işlemine başlanır.  Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulan hamur 45 dk boyunca dinlenmeye bırakılır. Başka bir kapta kıyma, maydanoz, soğan, tuz ve diğer baharatlar birbiriyle iyice karışacak şekilde yoğrulur. Yoğurma işleminden sonra açılması için su eklenir. Dinlenmiş hamurdan bir top alınır ve bir merdane ile küçük tatlı tabağı boyutu kadar açılır. Açılan hamurun yarısına kadar hazırlanan iç malzeme yayılır, diğer yarısı ile üstü örtülürken yarım ay şekli verilir ve hamurun kenarları güzelce kapatılır. Yüzeyi derin bir tavanın içine sıvı yağ dökülür. Hamurların iki yüzü de iyice kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
   

Yorumlar