Malzemeler
4 yemek kaşığı domates salçası,
1 diş dövülmüş sarımsak,
1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi,
1 yemek kaşığı tahin,
1/2 çay kaşığı karabiber,
1/2 tatlı kaşığı kekik,
1/2 çay kaşığı kimyon,
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1/2 çay kaşığı çörekotu,
Tuz,
Ayçiçek yağı,
Hazırlanışı
Geniş yüzeyli bir tencereye veya tavaya ayçiçek yağını yayıp biraz ısıtılır. Daha sonra orta ateşte, domates salçasını kavrulmaya yakın karıştırdıktan sonra içine dövülmüş sarımsak eklinir. Sarımsak
iyice yumuşamaya başlayana kadar güzelce karıştırılır. Ocak kısık ateşteyken baharatlar eklenip 2 ila 3 dk daha iyice karıştırılır. Son olarak çörekotu, tahin ve cevizi katılıp malzemeler birbirine iyice
yedirilir. Yeteri kadar tuz ekledikten sonra pişirme işlemini tamamlanır. Afiyet olsun.
4 yemek kaşığı domates salçası,
1 diş dövülmüş sarımsak,
1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi,
1 yemek kaşığı tahin,
1/2 çay kaşığı karabiber,
1/2 tatlı kaşığı kekik,
1/2 çay kaşığı kimyon,
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1/2 çay kaşığı çörekotu,
Tuz,
Ayçiçek yağı,
Hazırlanışı
Geniş yüzeyli bir tencereye veya tavaya ayçiçek yağını yayıp biraz ısıtılır. Daha sonra orta ateşte, domates salçasını kavrulmaya yakın karıştırdıktan sonra içine dövülmüş sarımsak eklinir. Sarımsak
iyice yumuşamaya başlayana kadar güzelce karıştırılır. Ocak kısık ateşteyken baharatlar eklenip 2 ila 3 dk daha iyice karıştırılır. Son olarak çörekotu, tahin ve cevizi katılıp malzemeler birbirine iyice
yedirilir. Yeteri kadar tuz ekledikten sonra pişirme işlemini tamamlanır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder