Malzemeler
1/2 Su bardağı tarhana,
5 Su bardağı ılık su,
1 Yemek kaşığı tereyağı,
1/2 Yemek kaşığı tuz,
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber.
Hazırlanışı
Tarhana 1 su bardak ılık su ile karıştırılarak eritilir. Tereyağı tencerede eritildikten sonra, yavaş yavaş çözülmüş tarhana eklenir, Bir iki kez karıştırıldıktan sonra ocak orta ateşe alınır. 4 su bardağı ılık su eklenir. Kaynayıncaya kadar arada karıştırılır. Çorba kaynadığı sırada tuz ilave edilir; güzelce karıştırılır. Kıvama geldiğinde kırmızı pul biber ilave edilir. Bir iki kez karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Afiyet olsun.
1/2 Su bardağı tarhana,
5 Su bardağı ılık su,
1 Yemek kaşığı tereyağı,
1/2 Yemek kaşığı tuz,
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber.
Hazırlanışı
Tarhana 1 su bardak ılık su ile karıştırılarak eritilir. Tereyağı tencerede eritildikten sonra, yavaş yavaş çözülmüş tarhana eklenir, Bir iki kez karıştırıldıktan sonra ocak orta ateşe alınır. 4 su bardağı ılık su eklenir. Kaynayıncaya kadar arada karıştırılır. Çorba kaynadığı sırada tuz ilave edilir; güzelce karıştırılır. Kıvama geldiğinde kırmızı pul biber ilave edilir. Bir iki kez karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder