Malzemeler:
500gr tavuk göğsü,
3 adet domates,
1 baş soğan,
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz,
1 çay kaşığı pul biber,
1/2 çay kaşığı kimyon,
1/2 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz,
Sıvı yağ.
Hazırlanışı:
Tavuk göğsü zar büyüklüğünde küp küp kesilerek bir tencerede haşlandıktan sonra suyu iyice süzülür. Tuz ve baharatlarla harmanlandıktan sonra, sac veya benzer bir yüzeyde sıvı yağ ile kavrulur. Domateslerin kabuğu soyulduktan sonra küp küp doğranır. Soğanlar piyazlık şekilde doğranır. Bir lavaşın yada yarım ekmeğin içine soğan, domates ve kavrulan etler konur. Biraz tuz ve maydanoz da ilave edilerek servis edilir. Afiyet olsun.
500gr tavuk göğsü,
3 adet domates,
1 baş soğan,
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz,
1 çay kaşığı pul biber,
1/2 çay kaşığı kimyon,
1/2 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz,
Sıvı yağ.
Hazırlanışı:
Tavuk göğsü zar büyüklüğünde küp küp kesilerek bir tencerede haşlandıktan sonra suyu iyice süzülür. Tuz ve baharatlarla harmanlandıktan sonra, sac veya benzer bir yüzeyde sıvı yağ ile kavrulur. Domateslerin kabuğu soyulduktan sonra küp küp doğranır. Soğanlar piyazlık şekilde doğranır. Bir lavaşın yada yarım ekmeğin içine soğan, domates ve kavrulan etler konur. Biraz tuz ve maydanoz da ilave edilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder