Malzelemesi:
1 su bardağı pirinç unu
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı öğütülmüş badem
Hazırlanış:
Yumurta beyazları çırpılarak kar
haline getirilir. Çekilmiş badem, pirinç unu
ve şeker ilave edilir. Fırın tepsisine yağlı
kağıt serilir. Hazırlanan karışımdan birer
dolu tatlı kaşığı alınarak, geniş aralıklarla
yağlı kağıdın üstüne koyulur. Serin bir yerde 15 dakika kadar bekletildikten sonra önceden 180
derecede ısıtılmış fırında, 30 dakika kurabiyelerin rengi hafif kahverengimsi
olup sertleşene kadar pişirilir.
1 su bardağı pirinç unu
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı öğütülmüş badem
Hazırlanış:
Yumurta beyazları çırpılarak kar
haline getirilir. Çekilmiş badem, pirinç unu
ve şeker ilave edilir. Fırın tepsisine yağlı
kağıt serilir. Hazırlanan karışımdan birer
dolu tatlı kaşığı alınarak, geniş aralıklarla
yağlı kağıdın üstüne koyulur. Serin bir yerde 15 dakika kadar bekletildikten sonra önceden 180
derecede ısıtılmış fırında, 30 dakika kurabiyelerin rengi hafif kahverengimsi
olup sertleşene kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder