Malzemesi
2 paket petibör bisküvi
75 gr margarin
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
Üzerini süslemek için kavrulmuş ve
çekilmiş fındık
Hazırlanışı
Bir tavanın içinde margarin eritildikten sonra süt ve şeker eklenir. Şeker tamamen eriyene kadar yavaş yavaş karıştırılır. Bu işlemi bitirdikten sonra ocağın altı kapatılır. Hazırlanan karışım ılımaya bırakılır. Bir kabın içinde bisküviler küçük parçalara ayrıldıktan sonra kakao ilave edilerek karıştırılır. Önceden hazırlanan karışım kaba dökülür. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar karıştırır. Sonra malzemeden parçalar koparılıp elde top haline getirilir. Başka bir kabın içindeki kavrulmuş ve çekilmiş fındığa batırılır. Hazırlanan çikolata topları cam tepsiye dizilir. En az 2 saat buzdolabında soğumaya
bırakılır.
Yorumlar
Yorum Gönder