Çıtır But Tarifi


Malzemeler:

6 adet tavuk but
1 su bardağı mısır unu,
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığından az kimyon
Birkaç karabiber tanesi
Dilerseniz 1 çay kaşığı kırmızı pul biber veya toz biber
Tuz
Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Butların derileri soyulduktan sonra su dolu tencerenin içine karabiber taneleriyle
birlikte atılır. Butların içine çatal batacak şekilde ve dağılmamasına dikkat edilerek
pişirilir. Pişirilen butlar süzüldükten sonra bir köşede biraz soğumaya bırakılır. Dış harcı: 1. yumurta, 2. tuz ve baharatlar, 3. mısır unu ve galeta unu olacak şekilde üç ayrı kapta hazırlanır. Butlar sırasıyla 1. , 2. ve 3. kaba batırılır. *** 3. kapta butların çevresinde yumurta kalmayacak şekilde kapatılması gereklidir.  Derince bir tavaya sıvı yağ dökülür ve kızdırıncaya kadar ısıtılır. Sonra hazırlanmış butlar tavaya alınır. Tüm yüzeyleri iyice kızarana kadar çevrilerek pişirilir.

Yorumlar