Malzemeler:
5 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
Alabildiği kadar un
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
içine marmelat veya eritilmiş
çikolata
Hazırlanışı:
Tüm malzeme (marmelat/çikolata hariç) karıştırılarak fazla yumuşak olmayan bir
hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılarak tırtıklı bir yüzeye bastırılmak suretiyle deniz kabuğu görüntüsü verilir. Üzerine yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip önceden 190
derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişilir. Fırından çıktıktan sonra soğumaya yakınken Deniz kabuğu şekli verilmiş kurabiyelerden bir çift alınır. Fazla bastırmamaya dikkat ederek Tırtıklı
olmayan yüzlerine marmelat veya erimiş çikolata sürülerek kapatılır.(* Deniz kabuklarını hazırlarken mutlaka 20, 24,...gibi çift sayıda olmasına dikkat ediniz. ) Dilerseniz görselde olduğu gibi üstünde çikolata sosu gezdirebilirsiniz.
5 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
Alabildiği kadar un
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
içine marmelat veya eritilmiş
çikolata
Hazırlanışı:
Tüm malzeme (marmelat/çikolata hariç) karıştırılarak fazla yumuşak olmayan bir
hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılarak tırtıklı bir yüzeye bastırılmak suretiyle deniz kabuğu görüntüsü verilir. Üzerine yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip önceden 190
derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişilir. Fırından çıktıktan sonra soğumaya yakınken Deniz kabuğu şekli verilmiş kurabiyelerden bir çift alınır. Fazla bastırmamaya dikkat ederek Tırtıklı
olmayan yüzlerine marmelat veya erimiş çikolata sürülerek kapatılır.(* Deniz kabuklarını hazırlarken mutlaka 20, 24,...gibi çift sayıda olmasına dikkat ediniz. ) Dilerseniz görselde olduğu gibi üstünde çikolata sosu gezdirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder