Malzemeler:
2 buçuk su bardağı un
2 adet ekşi elma
250 gr tereyağ
Yarım yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağından az şeker
Yarım paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Rendelenmiş limon kabuğu
Bir avuç çekilmiş fındık
Yarım çay kaşığı tarçın
Hazırlanış:
Elmalar soyulup rendelenir. Şeker konularak karıştırılır. Su koymadan hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca çekilmiş fındık ve tarçın katılır ve marmelat kıvamına getirilir. Bir kapta un elenir. Ortasına tereyağ, yoğurt, pudra şeker limon kabuğu rendesi, kabartma tozukonup yoğrulur. Yoğrulan malzemeden
bezeler koparılır. Bezeler 10- 11 cm çapında açılır ve hazırlanan marmelat konularak sarılır. Kat
yeri alta gelmek üzere ay şekli verilir ve tepsiye dizilir. Orta sıcaklıktaki bir fırında pembe rengi alana kadar pişirilir. Üzerine vanilyalı pudra şeker dökülür.
2 buçuk su bardağı un
2 adet ekşi elma
250 gr tereyağ
Yarım yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağından az şeker
Yarım paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Rendelenmiş limon kabuğu
Bir avuç çekilmiş fındık
Yarım çay kaşığı tarçın
Hazırlanış:
Elmalar soyulup rendelenir. Şeker konularak karıştırılır. Su koymadan hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca çekilmiş fındık ve tarçın katılır ve marmelat kıvamına getirilir. Bir kapta un elenir. Ortasına tereyağ, yoğurt, pudra şeker limon kabuğu rendesi, kabartma tozukonup yoğrulur. Yoğrulan malzemeden
bezeler koparılır. Bezeler 10- 11 cm çapında açılır ve hazırlanan marmelat konularak sarılır. Kat
yeri alta gelmek üzere ay şekli verilir ve tepsiye dizilir. Orta sıcaklıktaki bir fırında pembe rengi alana kadar pişirilir. Üzerine vanilyalı pudra şeker dökülür.
Yorumlar
Yorum Gönder