Ev Yapımı Tatlı Biber Salçası Tarifi

Malzemeler:

4 kg tatlı biber
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Biberler yıkanıp ikiye bölünür. Sap ve
çekirdek kısımları ayıklanır. Derin bir
tencerede biberler konur ve üstüne bir su
bardağı su koyup 30-45 dk  kadar  yarım
ateşte haşlanır. Sonra bir süzgece alınıp

60 dk kadar süzülmeye bırakılır. Sonra biberlerin zarlarını soyulur. Mutfak robotuyla biberler çekilir.
Sonra tencereye alınıp üzerine tuz ilave edilir. Yarım ateşte sık sık karıştırılarak 30-45 dk kadar pişirilir. Tencere kısık ateşe alınarak blenderla sos kıvamına gelene kadar karıştırılır.5-10 dk kadar kaynatılıp soğumadan kavanozlara dökülür. Ilındığında kavanozun içindeki salçanın üstünü kaplayacak şekilde sıvı yağ dökülür. Serin bir ortamda ağzı kapatılarak muhafaza
edilir.

Yorumlar