Fındıklı Kurabiye Tarifi



Malzemeler:

3 çay bardağı un
100 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta beyazı
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tarçın
2 çay bardağı çekilmiş fındık içi
Çikolata

Hazırlanışı:

Bir kapta tereyağı ile pudra şekeri  karıştırılır. Yumurtanın beyazı ve çekilmiş fındık içinin yarısı katılır. Kaba, un yavaş yavaş katılır. Sonra tarçın ve kabartma tozu eklenir. Bir süre yoğrulduktan sonra kalan çekilmiş fındık içi eklenerek işleme devam edilir. Oluşan hamurdan bezeler koparılarak elde yuvarlanır. Ortaları açılarak içine bütün fındık konulur. İçine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya bulanır.

Yorumlar