Malzemeler:
500 gr tavuk kanadı
3 adet patates
Yarım yemek kaşığından az biber salçası (*Damak zevkinize göre domates salçası
da kullanabilirsiniz )
Yarım yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 diş ince kıyılmış sarımsak
Tuz
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Tavuk kanatları suda yıkandıktan yıkanıp güzelce süzüldükten sonra bir kapta tuz, salça, karabiber, pul biber ve sarımsak ile iyice harmanlanır. Patatesler soyulduktan sonra, önce yağlanır daha sonra tuzlanır. Bir fırın tepsisinin içine yanmaz kağıt serilir. Kanatlar ve patatesler içine yerleştirilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder