Fıstıklı Kadayıf Tarifi

Malzemeler:

500gr kadayıf
10 yemek kaşığı tereyağ
2 buçuk su bardağı su
5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı
Bir kaç damla limon

Hazırlanışı:

Bir tavada tereyağ eritilip soğutulur.
Kadayıf konulacak fırın tepsisinin içi bir
miktar eritilmiş tereyağ ile yağlanır.
Kadayıfın yarısı fırın tepsisinin

üzerine yayıldıktan sonra sıkıştırılır. Çekilmiş antep fıstığı serpildikten sonra kadayıfın kalan
yarısıyla kapatılır. Üstünde eritilmiş tereyağ gezdirilir. 180 derecede altı ve üstü kızaracak şekilde pişirilirken şerbetin yapımına geçilir. Bir tencereye konulan suya, kaynamaya yakın şeker ilave edilir. Bütün şeker çözülene kadar arada sırada karıştırılır. Bir kaç damla limon döküldükten sonra 2-3
dk daha kaynatma işlemine devam edilir. En sonunda ocağın altı söndürülerek şerbet soğumaya bırakılır. Fırından çıkarılan kadayıfın üstünde soğuk şerbet gezdirilir.

Yorumlar