Malzemeler
6 buçuk su bardağı un
2 buçuk su bardağı su
Yarım yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
2 çay bardağı ezilmiş haşhaş
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Tereyağ
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Bir kase içinde maya ve şeker ılık su ile eriterek 5 dakika bekletilir. Hamur yoğrulacak kabın içine un, tuz ve kasedeki malzeme eklenir. Ilık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Üzeri örtülerek 45 dakika kadar mayalanması beklenir. Hamur mayalandıktan sonra bezeler kopartılır ve merdane ile orta kalınlıkta fındık lahmacun boyu kadar açılırlar. Tereyağ küçük bir tavanın içinde ocak üstünde eritilir. Soğumaya yakın, bir fırça yardımıyla açılan hamurların üstüne sürülür. Ezilmiş haşhaş açılan hamurların içine yayılır. Son olarak dövülmüş ceviz içi ilave edilerek hamur rulo şeklinde sarılarak kapatılır ve sarmal şekli verilir. Bir tepsinin içine yanmaz kağıt serilir. Hazırlanan
malzeme üstüne konur. Pişirmeden önce 15-20 dakika kadar tepside bekletilir. Üstüne yumurta sürüldükten sonra, 190-210 dereceye ve alt ve üst pişirme ayarı yapılmış fırına verilir. Altı ve üstü iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
6 buçuk su bardağı un
2 buçuk su bardağı su
Yarım yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
2 çay bardağı ezilmiş haşhaş
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Tereyağ
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Bir kase içinde maya ve şeker ılık su ile eriterek 5 dakika bekletilir. Hamur yoğrulacak kabın içine un, tuz ve kasedeki malzeme eklenir. Ilık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Üzeri örtülerek 45 dakika kadar mayalanması beklenir. Hamur mayalandıktan sonra bezeler kopartılır ve merdane ile orta kalınlıkta fındık lahmacun boyu kadar açılırlar. Tereyağ küçük bir tavanın içinde ocak üstünde eritilir. Soğumaya yakın, bir fırça yardımıyla açılan hamurların üstüne sürülür. Ezilmiş haşhaş açılan hamurların içine yayılır. Son olarak dövülmüş ceviz içi ilave edilerek hamur rulo şeklinde sarılarak kapatılır ve sarmal şekli verilir. Bir tepsinin içine yanmaz kağıt serilir. Hazırlanan
malzeme üstüne konur. Pişirmeden önce 15-20 dakika kadar tepside bekletilir. Üstüne yumurta sürüldükten sonra, 190-210 dereceye ve alt ve üst pişirme ayarı yapılmış fırına verilir. Altı ve üstü iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder