Kabak Tatlısı Tarifi



Malzemeler:

1 kg kabak
3 çay bardağı şeker
2 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Hazırlanışı:

Kabağın içi açıldıktan sonra çekirdeklerinden temizlenir kabukları soyulur ve yıkanır.Yıkadıktan sonra 2 parmak genişliğinde istenilen uzunlukta doğranır.Bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizilir. Bir gece boyunca ağzı kapalı olarak bekletilir. Sonraki gün kabaklar pişirmeye alınır. ocak orta ateşe alınır. *pişirme sırasında su katmaya gerek yoktur. Kabak yumuşayana kadar pişirilir.Oluşan şerbetin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirmeye devam edilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Dilerseniz ceviz yerine çekilmiş fındık da kullanabilirsiniz.

Yorumlar