Malzemeler:
500gr kıyma
1 baş soğan
Yarım çay bardağı haşlanmış pirinç
1 su bardağı un
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kıyma geniş bir kaba alınır.
Rendelenmiş kuru soğan, haşlanmış
pirinç, 1 adet yumurtanın sarısı, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz kaba ilave edilir. Malzeme iyice yorularak hamur haline getirilir ve bir süre dinlenmeye bırakılır. Bir tencereye su konulup kaynatılır. Sonra dinlenmiş malzemeden parçalar koparılarak elde büyük şekiller verilir. Bu parçalar kaynayan suya atılır. Parçalar 1-2 dakika kadar kaynar suda pişirildikten sonra sudan alınırlar. Önce una ve yumurta sarısına bulanarak içine sıvı yağ dökülmüş bir tavanın içinde kızartılır.
500gr kıyma
1 baş soğan
Yarım çay bardağı haşlanmış pirinç
1 su bardağı un
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kıyma geniş bir kaba alınır.
Rendelenmiş kuru soğan, haşlanmış
pirinç, 1 adet yumurtanın sarısı, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz kaba ilave edilir. Malzeme iyice yorularak hamur haline getirilir ve bir süre dinlenmeye bırakılır. Bir tencereye su konulup kaynatılır. Sonra dinlenmiş malzemeden parçalar koparılarak elde büyük şekiller verilir. Bu parçalar kaynayan suya atılır. Parçalar 1-2 dakika kadar kaynar suda pişirildikten sonra sudan alınırlar. Önce una ve yumurta sarısına bulanarak içine sıvı yağ dökülmüş bir tavanın içinde kızartılır.
Yorumlar
Yorum Gönder