Karadeniz Usulü Isırgan Kavurması Tarifi

Malzemeler:

1 bağ ısırgan otu
1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
Yarım tatlı kaşığı nane
1-2 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı mısır unu
Isırgan otunu haşlayacak miktarda su

Hazırlanışı: 

Isırgan otları saplarından ayrılarak
temizlenir. (*eldiven kullanınız.) Bir
tencerede su kaynatılır. Kaynayan suya ayıklanmış ısırgan otu konur 10-15 dk kadar kaynatıldıktan sonra blenderdan geçirilir. Sonra bir yandan mısır unu yavaş yavaş eklenirken öteki yandan tahta kaşık ile karıştırılır. Daha sonra tuz, rendelenmiş nane ve sarımsaklar eklenerek karıştırılır. Başka bir tencerede tereyağ eritilir. Diğer tenceredeki malzeme yavaşça tencereye dökülür ve güzelce karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.

Yorumlar