Malzemeler:
7 çay bardağı un
3 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
250 gr sucuk
1 yemek kaşığı tereyağ
Yumurtanın sarısı ( kenarlarına sürmek için )
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine un konulup maya, şeker ve tuz ilave edilir. Süt katılarak hamur yoğrulur. Hamur
toparlanmaya başlayınca tereyağı eklenip güzelce yoğrulur. 35-40 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur 3-4 bezeye ayrılır. Bezeler uzunlamasına unlanarak açılır. Sucuk ve rendelenmiş kaşar konulur ve kenarları kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Pidenin kenarlarına yumurta sarısı sürülüp 160 dereceye alınmış fırında pişirilir.
7 çay bardağı un
3 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
250 gr sucuk
1 yemek kaşığı tereyağ
Yumurtanın sarısı ( kenarlarına sürmek için )
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine un konulup maya, şeker ve tuz ilave edilir. Süt katılarak hamur yoğrulur. Hamur
toparlanmaya başlayınca tereyağı eklenip güzelce yoğrulur. 35-40 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur 3-4 bezeye ayrılır. Bezeler uzunlamasına unlanarak açılır. Sucuk ve rendelenmiş kaşar konulur ve kenarları kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Pidenin kenarlarına yumurta sarısı sürülüp 160 dereceye alınmış fırında pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder