Malzemesi:
3 adet yumurta akı
1 buçuk su bardağı pudra şekeri
1 tutam tuz
Hazırlanışı :
Yumurta akları bir kaba alınır. mikser ilk önce en düşük ayarda çalıştırılır. Bu sırada kaba tuz eklenir. Daha sonra mikserin ayarı en yükseğe alınarak çırpılır. Kabın içine yavaş yavaş pudra şekeri ilave edilir. Dokunulduğunda elde şeker kırıntısı gelmeyene kadar çırpılmaya devam edilir. Zamanla köpük halini alan malzeme krema torbasına konur. önceden üzerine yağlı kağıt serilmiş tepsinin içine belirli aralıklarla sıkılır. Önceden 120 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirilir. sonra fırında
ılınıp sertleşene kadar bekletildikten sonra servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder