Malzemeler:
500 gr dana kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
2-3 dal maydanoz
1 buçuk çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı toz karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kısık ateşin üstündeki tencerenin içine sıvı yağ dökülür. Biraz ısıtıldıktan sonra salça eklenir ve salça suyunu salana kadar karıştırılır. Sonra doğranmış soğanlar tencereye atılır. Diriliği geçene kadar pişirilir. Önce kıyma eklenir; sonra ince doğranmış biberler ve domates eklenir. Kısık ateşte arada sırada karıştırılır. Kavrulmaya yakın ince kıyılmış sarımsak, tuz ve baharatlar eklenir. ***Bu tarifteki
püf nokta: Malzemeler mümkünse orta ve kısık ateşte pişilmeli, kıyma gereğinden çok kavrulmamalıdır. Malzemelerin pişilmesi sırasında ortaya çıkan suyun çekmemesine dikkat edilmelidir. Yemek tabaklara servis edilerek üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder