Malzemeler:
1 paket makarna
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 baş soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığından az karabiber
2 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Makarna kaynar suda 10 dk haşlandıktan sonra üzülür. Bir tavanın içine sıvı yağ konur. Biraz ısıtıldıktan sonra içinde İnce doğranmış soğan ve sarımsak eklenir yaklaşık 1,5-2 dk kadar kavrulur. Sonra kıyma eklenir Kıyma suyunu çekmeye
yakın; salça, tuz ve baharatlar eklenir ve ocak kısık ateşe alınarak güzelce karıştırılır. Bir tencerenin içine makarna alınır ve tavanın içindeki malzemeler tencereye ilave edilir. Bütün malzeme birbirinin içinde karışacak şekilde tahta kaşıkla güzelce karıştırılır. *** Yemeğimiz sıcakken servis edilmelidir.
1 paket makarna
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 baş soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığından az karabiber
2 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Makarna kaynar suda 10 dk haşlandıktan sonra üzülür. Bir tavanın içine sıvı yağ konur. Biraz ısıtıldıktan sonra içinde İnce doğranmış soğan ve sarımsak eklenir yaklaşık 1,5-2 dk kadar kavrulur. Sonra kıyma eklenir Kıyma suyunu çekmeye
yakın; salça, tuz ve baharatlar eklenir ve ocak kısık ateşe alınarak güzelce karıştırılır. Bir tencerenin içine makarna alınır ve tavanın içindeki malzemeler tencereye ilave edilir. Bütün malzeme birbirinin içinde karışacak şekilde tahta kaşıkla güzelce karıştırılır. *** Yemeğimiz sıcakken servis edilmelidir.
Yorumlar
Yorum Gönder