Pratik Kısır Tarifi



Malzemeler:

3 su bardağı ince bulgur
6 su bardağı sıcak su
1.5 yemek kaşığı biber salçası
1 adet domates
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
7-8 yaprak marul
1,5 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1/2 limon suyu
1/2 su bardağı zeytinyağ

Hazırlanışı:

İnce bulgur derin bir kaba alınır. İçine 1,5 yemek kaşığı eklendikten sonra iyice birbirine yedirilerek karıştırılır. 6 su bardağı sıcak su yavaş yavaş dökülürken 1-2 kez karıştırlır. Bulgur tamamen suyunu çekip yumuşayana kadar bırakılır. Yumuşayan bulgura maydanoz, taze soğan, marul doğranarak güzelce karıştırılır. ince ince  kıyılmış domates suyuyla birlikte eklendikten sonra biraz karıştırılır. Daha sonra tuzu ve baharatı eklenir. Son olarak yarım limonun suyu iyice sıkılarak eklenir.


Yorumlar