Kalburabastı Tarifi

Malzemeler:

9 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 çay bardağı ceviz içi
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 çay kaşığından az tuz

şerbeti için;
6 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Bir kaba tereyağı, yoğurt ve yumurta konulup güzelce karıştırılır. Sonra irmik ve kabartma tozu ilave
edilerek karıştırmaya devam edilir. Un azar azar ilave edilerek hamur yumuşak kıvamlı bir şekle gelene kadar yoğurulur. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanır.Hamuru rendenin ince tarafına koyup üzeri bastırılarak açılır. Hamurun ortasına ceviz koyup daha sonra iki yandan kapatılır ve tepsiye aralıklı olarak dizilir.Önceden 180° de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.Şerbeti için; tencereye su ve şeker konulup kaynatılır. Sonra limon suyu ilave edilip 15- 20 dakika daha kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Sıcak tatlının üstünde soğuk şerbet gezdirilir. 40-45 dakika kadar. şerbetini çekmesi beklenir.

Yorumlar