Kozalak Pasta Tarifi

Malzemeler:

250 gr tahıl gevreği
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı bal
1 paket bitter çikolata
Üzerini süslemek için pudra şekeri

Hazırlanışı:

Bir tavada tereyağı, kakao ve bitter çikolata kısık ateşte eritilir. Sonra içine bal ilave edilerek ocaktan alınır.( Bal sevmeyenler, damak zevklerine göre aynı miktarda reçel veya marmelatla bu pastayı hazırlayabilirler.) Hızlıca tahıl gevreği eklenerek karıştırılır. Bir limon sıkacağı ters çevrilerek, iç kısmına malzeme kaşıkla bastırılarak doldurulur ve şekil verilir. Düz bir zeminde ters çevrilerek, servis tabaklarına spatula yardımıyla alınır. Üzerine pudra şekeri dökülerek servis
edilir.

Yorumlar