Kıymalı Tereyağlı Börek Tarifi

Malzemeler:

250 gr dana kıyma                                                 
3-4 adet yufka
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
Bir buçuk yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
1 adet yumurta

Hazırlanışı:

Yemeklik doğranan soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur. Ocak orta ateşe alındıktan sonra kıyma ilave edilir. *Kıyma çok kuruyacak kavrulmamalıdır. Sonra ince doğranmış yeşil biber ilave edilerek arada sırada
karıştırarak kavrulmaya devam edilir.Yeşil biberler yumuşayınca küp küp kesilmiş domates ilave edilir. (* Dilerseniz yarım yemek kaşığından az biber salçasını da ekstradan ekleyebilirsiniz. ) tüm malzeme 2 dakika daha kavrulduktan sonra, tuz, pul biber ve karabiber eklenir. 2-3 dakika
daha iyice karıştırılarak kavrulmaya devam edilir. İşlem tamamlandıktan sonra ocak kapatılır. İç malzeme ocağın üstünden alınır. Ufak bir tencerede tereyağ eritilir. Bir adet yufka, içi yağlanmış bir fırın tepsisine  serilir. üzerinde bir miktar eritilmiş tereyağı gezdirilir ve hazırlanan iç malzeme eşit
oranda yufkanın üstüne yayılır. Sonra üstü yufka ile örtülür. Yine yufkanın üstünde tereyağ gezirilir ve iç malzeme orantılı olarak eklenir. Üstü yufka ile örtülür. Bu şekilde kat kat olacak şekilde yufkalar hazırlanır. Son olarak kalan tereyağ ile bir adet yumurta en üst kata güzelce sürüldükten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırına sürülür. Altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişirilir.

Yorumlar