Lazanya Tarifi

Malzemeler:
Yarım paket lazanya
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet domates
1,5 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ


Sosu için;
3 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı tereyağ,
2 su bardağı süt
Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Bir tavada ince doğranmış soğan yağ ile kavrulmaya başlanır. Soğanlar pembeleştiğinde kıyma eklenir. Tahta kaşıkla karıştırılarak kavurma işlemine devam edilir. Kıyma suyunu salmaya başladığında küp küp doğranmış domates ve ince kıyılmış sarımsak ilave edilerek 5-8 dk kadar daha kavurma işlemine devam edilir. Son olarak salça ve tuz eklenip, 1-2 dk daha karıştırıldıktan sonra ocak kapatılıp sosun hazırlanmasına geçilir. Bir tencerenin içinde tereyağı eritildikten sonra süt ilave edilir. Ocak orta ateşe alınarak, un yavaş yavaş ilave edilirken çırpılır. *Topaklanma olmamasına dikkat edilmelidir. Malzeme kıvam aldığında ocağın altı tamamen kapatılır. Lazanyalar bir cam tepsi fırına dizilir. (*lazanyaların kullanılmı hakkındaki bilgiyi, haşlanma...vs. ürünün ambalajına bakarak öğreniniz ). (**lazanyaları dizmeden önce cam fırın tepsisi bir miktar yağlanırsa yapışma olmayacaktır. ) lazanyaların üstüne önce sos daha sonra tavada hazırlanan malzeme eklenir. Aynı işlem kat kat olacak şekilde ve eldeki malzeme bitene kadar tekrarlanır. *En sonunda üstünde lazanya, sos ve rendelenmiş kaşar peyniri şeklinde olmalıdır. son olarak tepsi 160 derecelik fırına verilir 15-20 dk kadar üstü kızarana kadar pişirilir.

Yorumlar