Malzemeler:
250 gr tereyağı
1 buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Yarım çay kaşığından az tuz
1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
Hazırlanış:
Tereyağı, şeker ve tuz çırpma teli ile köpük olana kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker katılır iyice karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu katılarak karıştırılır. Kek kalıbı yağlanır. Karışım kalıba dökülerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.
250 gr tereyağı
1 buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Yarım çay kaşığından az tuz
1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
Hazırlanış:
Tereyağı, şeker ve tuz çırpma teli ile köpük olana kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker katılır iyice karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu katılarak karıştırılır. Kek kalıbı yağlanır. Karışım kalıba dökülerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder