Lor Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

2 çay bardağı un
500 gr tuzsuz lor
2 çay bardağı toz şeker
3 adet yumurta
2 çay bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Rendelenmiş limon kabuğu
şerbetine;
8 çay bardağı su
8 çay bardağı toz şeker
yarım limon suyu

Hazırlanışı:

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatılır. sonra ocak kısık ateşteyken 15 dakika daha kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Geniş bir kaseye lor peynirini alınır. Yumurtaları eklenip mikserle çırpılır. Sonra şeker, un, pirinç unu, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırılarak hamur haline getirilir. Hamur krema sıkma torbasına doldurulur. Yağlanmış fırın tepsisine şekillice aralıklarla sıkılır. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökülür. 1 saat bekletildikten sonra servis yapılır.

Yorumlar