Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 buçuk su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
5 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığından az kırmızı biber
Yarım yemek kaşığından az kimyon
3 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Soğan ince doğranıp yağda hafifçe pembeleşene kadar kavrulur.Taze soğan doğranır. Mercimek ayıklanıp yıkandıktan sonra 3 bardak su ile güzelce haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Kapak kapatılarak bulgurun kabarması beklenir. Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan,salça kırmızı biber, kimyon, tuz, konup yoğrulur. Taze soğan, maydanoz, karıştırılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır.
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 buçuk su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
5 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığından az kırmızı biber
Yarım yemek kaşığından az kimyon
3 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Soğan ince doğranıp yağda hafifçe pembeleşene kadar kavrulur.Taze soğan doğranır. Mercimek ayıklanıp yıkandıktan sonra 3 bardak su ile güzelce haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Kapak kapatılarak bulgurun kabarması beklenir. Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan,salça kırmızı biber, kimyon, tuz, konup yoğrulur. Taze soğan, maydanoz, karıştırılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder