Malzemeler:
2 buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 buçuk çay bardağı sıvı yağ
2 buçuk çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Bir kabın içinde yumurtalar ve toz şeker konulur, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklendikten sonra 1 dakika kadar daha çırpılır. Sonra aynı kabın içine un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Kek kalıbının içi yağlanır. Hazırlanan harcın büyük bir bölümü kek kalıbına boşaltılır. Kalan harca kakao ilave edildikten sonra koyu bir kıvam alacak kadar karıştırılarak kek kalıbının üzerine ilave edilir. Bir çatal...vs. yardımıyla zigzag veya istenilen bir desen oluşturulur. Sonra, daha önceden 180 derecede ısıtılmış bir fırında 35-40 dakika kadar pişirilir.
2 buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 buçuk çay bardağı sıvı yağ
2 buçuk çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Bir kabın içinde yumurtalar ve toz şeker konulur, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklendikten sonra 1 dakika kadar daha çırpılır. Sonra aynı kabın içine un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Kek kalıbının içi yağlanır. Hazırlanan harcın büyük bir bölümü kek kalıbına boşaltılır. Kalan harca kakao ilave edildikten sonra koyu bir kıvam alacak kadar karıştırılarak kek kalıbının üzerine ilave edilir. Bir çatal...vs. yardımıyla zigzag veya istenilen bir desen oluşturulur. Sonra, daha önceden 180 derecede ısıtılmış bir fırında 35-40 dakika kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder