Paçanga Böreği Tarifi


Malzemeler:

2 adet yufka
100 gr pastırma
100 gr kaşar peyniri
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet yumurta
Galeta unu
Sıvı yağ

Hazırlanışı: 

Yufkaları üst üste koyup 8 eş parçaya bölünür.Pastırmalar dilimlenir. Kaşar peynir rendelenir. Domatesin kabuğu soyulduktan sonra küp küp doğranır. Yeşil biber ince ince doğranır. Her bir yufkanın geniş parçasının içine dilimlenmiş pastırma, rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış yeşil biber ve doğranmış domates eklenir ve sigara böreği gibi sarılır. Sarılan börekler önce yumurtanın olduğu kaba sonra galeta ununa batırılır. Kızgın yağda arkalı önlü kızartarak servis yapılır. *Dilerseniz, paçanga böreğini bu videomuzdaki görselde olduğu gibi, yumurta ve galeta ununu kullanmadan; fırın tepsisinin içine serilen yanmaz fırın kağıdının üstüne dizerek fırında da pişirebilirsiniz. Böylece börekleriniz daha hafif olacaktır.

Yorumlar