Malzemeler:
8 su bardağı un
4 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı su
Bir paket instant maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
Susam
Çörekotu
Hazırlanışı:
Süt, su, maya, sıvı yağ ve yumurtanın akı bir kaba alınır. Birbiriyle iyice karıştırıldıktan sonra şeker ile tuz ilave edilir ve bunlar eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir.Ardından, kaba yavaş yavaş un ilave edilir. Orta yumuşaklıkta hamur haline gelene kadar yoğrulur. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamur 45 ila 60 dk kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan bezeler kopartılarak uzunlamasına ve oval olarak açılır. Sonra bu hamurlar örgü şekli verilerek birbirleriyle örülürler. Hazırlanan hamurların üstüne yumurtanın sarısı sürülür ve üstlerine susam ve çörekotu serpilir. 160 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarana kadar pişilir.
8 su bardağı un
4 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı su
Bir paket instant maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
Susam
Çörekotu
Hazırlanışı:
Süt, su, maya, sıvı yağ ve yumurtanın akı bir kaba alınır. Birbiriyle iyice karıştırıldıktan sonra şeker ile tuz ilave edilir ve bunlar eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir.Ardından, kaba yavaş yavaş un ilave edilir. Orta yumuşaklıkta hamur haline gelene kadar yoğrulur. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamur 45 ila 60 dk kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan bezeler kopartılarak uzunlamasına ve oval olarak açılır. Sonra bu hamurlar örgü şekli verilerek birbirleriyle örülürler. Hazırlanan hamurların üstüne yumurtanın sarısı sürülür ve üstlerine susam ve çörekotu serpilir. 160 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarana kadar pişilir.
Yorumlar
Yorum Gönder