Malzemeler:
Yarım kilo patates
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
Yarım çay bardağı ufalanmış ekmek içi
1 bardak galeta unu
Un Karabiber Tuz
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patatesler yumuşayana kadar haşlanır. Suyu iyice süzüldükten sonra kabuğu soyulur. 1 çorba kaşığı sıvı yağ eklenerek püre haline getirilir. Sonra yumurta, tuz, karabiber, ufalanmış ekmek içi ve soğan eklenerek güzelce yoğrulur. Malzeme parça parça koparılarak, elde yuvarlak köfte şekli verilir. Bütün yüzeyleri galeta ununa batırıldıktan sonra 1 saat kadar buz dolabında bekletilir. Bir tavada sıvı yağ kızdırılır. Köfteler bu yağın içinde tüm yüzeyi altın rengi alana kadar kızartılır. Yağı süzüldükten sonra servis edilir.
Yarım kilo patates
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
Yarım çay bardağı ufalanmış ekmek içi
1 bardak galeta unu
Un Karabiber Tuz
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patatesler yumuşayana kadar haşlanır. Suyu iyice süzüldükten sonra kabuğu soyulur. 1 çorba kaşığı sıvı yağ eklenerek püre haline getirilir. Sonra yumurta, tuz, karabiber, ufalanmış ekmek içi ve soğan eklenerek güzelce yoğrulur. Malzeme parça parça koparılarak, elde yuvarlak köfte şekli verilir. Bütün yüzeyleri galeta ununa batırıldıktan sonra 1 saat kadar buz dolabında bekletilir. Bir tavada sıvı yağ kızdırılır. Köfteler bu yağın içinde tüm yüzeyi altın rengi alana kadar kızartılır. Yağı süzüldükten sonra servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder