Patates Kroket Tarifi

Malzemeler:

5 adet haşlanmış patates
2 adet yumurta
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Un
Galeta unu
Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Haşlanmış patates ezilerek püre haline getirilir. Püre haline gelen patatesler tereyağı, baharatlar ve yumurta sarısı ilave edilerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Sonra rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek karıştırılır. Hazırlanan malzemeye istenilen şekil verildikten sonra (şerit,top,...gibi) 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.Daha sonra bu malzeme un, yumurta akı ve galeta ununa
bulanarak içinde sıvı yağ olan bir tava veya fritözde kızartılır.*Çabuk yanma riski ve dış malzemenin dağılma ihtimaline karşı kontrollü kızartınız.* Çok yağ çekme ihtimali bulunduğundan peçete üstüne alarak yağını süzdürünüz.

Yorumlar