Malzemeler:
2 adet hazır yufka
2 adet orta boy patates
1 adet soğan
2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım yemek kaşığı yoğurt
1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığından az:
Kırmızı pul biber,
Karabiber,
Tuz
Tereyağ
Yarım yemek kaşığı susam
1-2 çay kaşığı çörekotu
Hazırlanışı:
Küçük küpler şeklinde doğranan soğan, derince bir tavada sıvı yağ ile pembeleşmeye yakın kavrulur. Ocak kısık ateşe alındıktan sonra yine küçük küpler şeklinde kesilmiş patatesler ilave edilir. patateslerin yumuşamasına yakın tuz ve diğer baharatlar eklenir. Yumuşayana kadar iyice karıştırılır. Bir kapta, sıvı yağ, süt, yoğurt ve yumurta güzelce çırpılır. Bu işlem tamamlandıktan sonra malzeme boş bir kaba alınır. İnce kıyılmış maydanoz eklenir. İyice karıştırdıktan sonra ılınmaya bırakılır. Hazır yufkalar birbirlerinin üstüne yapışmayacak şekilde dikkatli ve tek kat açılır. Bıçak yardımıyla 4 eş parçaya bölünerek 8 üçgen yufka yapılır. Bu karışım yumurta fırçası kullanılarak yufkalara sürülür. Sonrasında geniş kısımlarına, ılınmış iç harç uzunlamasına yayılır. Bu şekilde hazırlanan yufkalar rulo şeklinde ve sıkıca sarılır. Bir ucunu ortaya alarak kendi etrafında döndürülür ve gül şekli verilir. Fırın tepsisinin üstüne yağlı kağıt serilir. Börekler bu kağıtların üstüne konur. Küçük küçük tereyağ parçaları böreklerin üstüne sürülür. Böreklerin üzerine susam ve çörek otu serpiştirelerek önceden 190 derecede ısıtılmış bir fırında ortama 25-30 dk kadar pişilir. (** Bu süre fırından fırına değişiklik
göstermekle birlikte; 20.dk'dan itibaren her 5 dk da bir, fırında pişen böreğinizi kontrol etmeniz faydalı olacaktır.)
2 adet hazır yufka
2 adet orta boy patates
1 adet soğan
2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım yemek kaşığı yoğurt
1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığından az:
Kırmızı pul biber,
Karabiber,
Tuz
Tereyağ
Yarım yemek kaşığı susam
1-2 çay kaşığı çörekotu
Hazırlanışı:
Küçük küpler şeklinde doğranan soğan, derince bir tavada sıvı yağ ile pembeleşmeye yakın kavrulur. Ocak kısık ateşe alındıktan sonra yine küçük küpler şeklinde kesilmiş patatesler ilave edilir. patateslerin yumuşamasına yakın tuz ve diğer baharatlar eklenir. Yumuşayana kadar iyice karıştırılır. Bir kapta, sıvı yağ, süt, yoğurt ve yumurta güzelce çırpılır. Bu işlem tamamlandıktan sonra malzeme boş bir kaba alınır. İnce kıyılmış maydanoz eklenir. İyice karıştırdıktan sonra ılınmaya bırakılır. Hazır yufkalar birbirlerinin üstüne yapışmayacak şekilde dikkatli ve tek kat açılır. Bıçak yardımıyla 4 eş parçaya bölünerek 8 üçgen yufka yapılır. Bu karışım yumurta fırçası kullanılarak yufkalara sürülür. Sonrasında geniş kısımlarına, ılınmış iç harç uzunlamasına yayılır. Bu şekilde hazırlanan yufkalar rulo şeklinde ve sıkıca sarılır. Bir ucunu ortaya alarak kendi etrafında döndürülür ve gül şekli verilir. Fırın tepsisinin üstüne yağlı kağıt serilir. Börekler bu kağıtların üstüne konur. Küçük küçük tereyağ parçaları böreklerin üstüne sürülür. Böreklerin üzerine susam ve çörek otu serpiştirelerek önceden 190 derecede ısıtılmış bir fırında ortama 25-30 dk kadar pişilir. (** Bu süre fırından fırına değişiklik
göstermekle birlikte; 20.dk'dan itibaren her 5 dk da bir, fırında pişen böreğinizi kontrol etmeniz faydalı olacaktır.)
Yorumlar
Yorum Gönder