Malzemeler:
4 adet hazır yufka
300 gr beyaz peynir
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
6-7 dal maydanoz
2 adet yumurta
Çörekotu
Hazırlanışı:
Bir kabın içinde beyaz peynir çatalla ezildikten sonra ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek güzelce karıştırılır. Başka bir kapta süt, yoğurt ve sıvıyağ karıştırılır. Karışımın içine 2 adet yumurta eklenerek çırpılır. Hazır yufkalar tezgaha serilir. Kat kat üst üste dizilirken üzerlerine hazırlanan karışım sürülür. Sonra yufkalar ortadan ikiye bölünür. İkiye bölünen yufkalar, uzun şeritler olacak şekilde tekrar kesilir. Şeritlerin bir ucuna hazırlanan peynirli harç konur ve muska şeklinde sarılır. Sonra üzerine çörekotu serpilir. * Çörekotunu sevmeyenler dilerlerse bu tarifte susam kullanabilir. Bir fırın tepsisinin içine yanmaz kağıt serilir. Börekler bu kağıdın üzerine dizilir. Daha önceden 190 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
4 adet hazır yufka
300 gr beyaz peynir
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
6-7 dal maydanoz
2 adet yumurta
Çörekotu
Hazırlanışı:
Bir kabın içinde beyaz peynir çatalla ezildikten sonra ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek güzelce karıştırılır. Başka bir kapta süt, yoğurt ve sıvıyağ karıştırılır. Karışımın içine 2 adet yumurta eklenerek çırpılır. Hazır yufkalar tezgaha serilir. Kat kat üst üste dizilirken üzerlerine hazırlanan karışım sürülür. Sonra yufkalar ortadan ikiye bölünür. İkiye bölünen yufkalar, uzun şeritler olacak şekilde tekrar kesilir. Şeritlerin bir ucuna hazırlanan peynirli harç konur ve muska şeklinde sarılır. Sonra üzerine çörekotu serpilir. * Çörekotunu sevmeyenler dilerlerse bu tarifte susam kullanabilir. Bir fırın tepsisinin içine yanmaz kağıt serilir. Börekler bu kağıdın üzerine dizilir. Daha önceden 190 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder