Şambali Tatlısı


Malzemeler:

6 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
şerbeti için;
6 çay bardağı şeker
8 çay bardağı su
1-2 damla limon suyu
Tuzsuz fıstık (üstüne)

Hazırlanışı:

Şerbeti için: Şekerin tamamı eriyene kadar kaynatılır.Limon suyu ilave edildikten sonra koyu kıvam alana kadar kaynatılır ve ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Bir kaba yoğurt ve şeker alınır. Güzelce karıştırıldıktan sonra, irmik, vanilin ve kabartma tozu ilave edilir. Malzeme katı bir hal alana kadar karıştırılır. Bir cam tepsinin içi biraz yağlandıktan sonra tüm malzeme cam tepsiye yüzeyi eşit ve düz olacak şekilde yayılır. Genellikle uzunlamasına ve dikdörtgen kesildikten sonra (*dilerseniz bu görseldeki gibi kesebilirsiniz. ) üzeri fıstıkla süslenir. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında altı
ve güzelce kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet üstünde gezdirilir. 4-5 saat kadar şerbetini çekmesi için bırakılır.

Yorumlar