Sezar Salatası Tarifi

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü
1 adet göbek marul
1 adet salatalık
2 adet domates
5 adet etimek
1 yemek kaşığı tereyağ
50 gr kaşar peynir
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kekik
Sosu için
1 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Limon suyu
Yarım çay kaşığından az karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Büyük ve küp küp doğranmış tavuk göğsü, sıvı yağ ile rengi beyazlaşıp hafif yumuşayana kadar kavrulur. Bir tavada tereyağ eritilir. Sonra etimekler ikiye bölünerek tavanın içine atılır. Kekik ve pul biber ilave edilir. *Etimekler çok kızartılmamalıdır. Sosun yapımı için bir kapta yoğurt, ince kıyılmış sarımsak, sıvı yağ, limon suyu ve baharatlar toplanır. Bunlar güzelce birbirine karıştırılır.Bir kasenin içine göbek marulun yaprakları büyükçe koparılır ve dizilir. Üzerine küp küp kesilmiş domates ve salatalık eklenir. Kızarmış etimekler kaseye ilave edilir. Pişirilen tavuk eti de salataya konur ve üstüne kaşar peynir rendelenir. Daha sonra hazırlanan sosu üstünde gezdirilerek dökülür.

Yorumlar