Simit Tarifi

Malzemeler:

3- 3.5 su bardağı un
2 çay bardağı ılık su
2 çay bardağı ılık süt
1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
1 küçük paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 kase susam
Çörekotu

Hazırlanışı:

Bir kabın içinde ılık su ve ılık süt ile maya ıslatılır. Ardından, sıvı yağ ve tuz eklendikten sonra un yavaş yavaş ilave edilir. Ele yapışmayacak ve kulak memesi kıvamında hamur olana kadar yoğrulur. Daha sonra hamur üstü örtülerek 45-60 dk kadar oda sıcaklığında bekletilir. Mayalandıktan sonra minik bezeler halinde ayrılır. Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatılır ve ikisini birbirine örgü biçimde sarılır. Sonra uçlarını birleştirilerek simit şekli verilir. Simitler tepsiye yerleştirildikten sonra üzerlerine fırça ile yumurta sürülür. Ardından üzerlerine bolca susam serpilir. Dilerseniz ek olarak bir miktar çörek otunu serpebilirsiniz. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında ortalama 20-30 dk kadar
üstü kızarana kadar pişirilir.

Yorumlar