Malzemeler:
1 paket üçgen yufka
250 gr sosis
2 adet yeşil biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığından az karabiber
Tuz
iç sosu için:
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı su
1 adet yumurta
susam (üstüne)
1 adet yumurta (üstüne)
Hazırlanışı:
Domatesler güzelce kesilir. yeşil biberler ufak ufak doğranır. Tencereye yağ alındıktan sonra önce biberler yağda hafifçe kavrulur. Ardından salça konur. Salça suyunu salmaya yakın domatesler eklenerek kavurmaya devam edilir. Domatesler suyunu iyice salınca ocağın altı kapatılır. iç sosu hazırlamak için gereken malzeme bir kapta güzelce çırpılır. Üçgen yufkalar açılarak üzerine bu malzeme sürülür.Yufkaların geniş tarafına sosis ve tencerede pişirilen malzeme konur. Yufka
kenarlardan katlanarak ince uçlu tarafa doğru sarılır. Yufkaların üstüne yumurta sürülerek susam eklenir. 160 derecelik bir fırında güzelce kızarana kadar pişirilir.
1 paket üçgen yufka
250 gr sosis
2 adet yeşil biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığından az karabiber
Tuz
iç sosu için:
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı su
1 adet yumurta
susam (üstüne)
1 adet yumurta (üstüne)
Hazırlanışı:
Domatesler güzelce kesilir. yeşil biberler ufak ufak doğranır. Tencereye yağ alındıktan sonra önce biberler yağda hafifçe kavrulur. Ardından salça konur. Salça suyunu salmaya yakın domatesler eklenerek kavurmaya devam edilir. Domatesler suyunu iyice salınca ocağın altı kapatılır. iç sosu hazırlamak için gereken malzeme bir kapta güzelce çırpılır. Üçgen yufkalar açılarak üzerine bu malzeme sürülür.Yufkaların geniş tarafına sosis ve tencerede pişirilen malzeme konur. Yufka
kenarlardan katlanarak ince uçlu tarafa doğru sarılır. Yufkaların üstüne yumurta sürülerek susam eklenir. 160 derecelik bir fırında güzelce kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder