Malzemeler:
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Bir kabın içinde yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpıldıktan sonra süt, yağ, un, kabartma tozu, vanilyayı ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Malzeme hamur gelince içine tarçın ve dövülmüş
ceviz ilave edilerek karıştırılır.Malzeme daha önceden yağlanmış kek kalıbına dökülür ve önceden 180 derecede ısıtılan fırında pişirilir.
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Bir kabın içinde yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpıldıktan sonra süt, yağ, un, kabartma tozu, vanilyayı ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Malzeme hamur gelince içine tarçın ve dövülmüş
ceviz ilave edilerek karıştırılır.Malzeme daha önceden yağlanmış kek kalıbına dökülür ve önceden 180 derecede ısıtılan fırında pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder