Malzemeler:
4 adet baklavalık yufka
150 gr antep fıstığı
50 gr ceviz içi
5 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Küçük bir tavada tereyağı eritilir. Yufkalar kat kat dizilirken sırayla tereyağı sürülüp fıstık ve ceviz serpiştirilir. Sarılan yufkalar ikili olarak rulo yapılır ve bıçak yardımıyla 3-4 cm kalınlıkta kesilir. Kesilen yufkalar fırın tepsisine dizip 160 derece fırında pişirilir.Şerbet için 1 su bardağı su ile 1 su bardağı toz şekeri kaynatılıp limon suyu ilave edilir.*Soğuk şerbet sıcak tatlının üstünde gezdirilir.
4 adet baklavalık yufka
150 gr antep fıstığı
50 gr ceviz içi
5 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Küçük bir tavada tereyağı eritilir. Yufkalar kat kat dizilirken sırayla tereyağı sürülüp fıstık ve ceviz serpiştirilir. Sarılan yufkalar ikili olarak rulo yapılır ve bıçak yardımıyla 3-4 cm kalınlıkta kesilir. Kesilen yufkalar fırın tepsisine dizip 160 derece fırında pişirilir.Şerbet için 1 su bardağı su ile 1 su bardağı toz şekeri kaynatılıp limon suyu ilave edilir.*Soğuk şerbet sıcak tatlının üstünde gezdirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder