Yaz Helvası Tarifi

Malzemeler:

2 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı tahin
1 buçuk yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı öğütülmüş ceviz içi

Hazırlanışı:

Ocak orta ateşte iken bir tavanın içinde tahin biraz ısıtılır. Sonra pudra şekeri ilave edilir. İki malzeme birbiriyle birleşene dek iyice karıştırılır. Ardından kakao ilave edilir. Topaklanmaması için karıştırmaya devam edilir. Ceviz içi dökülerek karıştırılır. Ocak en kısık ateşe alındıktan sonra irmik yavaş yavaş ilave edilir. 1-2 dakika sonra ocağın altı tamamen kapatılır. Topaklanma olmayacak ve bütün unun ilavesi bitene kadar güzelce karıştırılır. Hazırlanan helva dikdörtgen bir kabın içine boşaltılır. 5-10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletildikten sonra 3 saat kadar buz dolabında bekletilir. Bir bıçak yardımıyla kesilerek servise hazır hale getirilir.

Yorumlar